Люди Медведчука намагаються оскаржити санкції у ВСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Люди Медведчука намагаються оскаржити санкції у ВСУ

Люди Медведчука намагаються оскаржити санкції у ВСУ
Джерело:  online.ua

Рада національної безпеки та оборони на початку лютого ввела санкції проти медіаактивів олігарха Віктора Медведчука — телеканалів “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Номінальним утримувачем цих ЗМІ був не сам “кум Володимира Путіна”, а нардеп Тарас Козак. Прибічники їхнього політичного угрупування одразу ж назвали рішення протизаконним, а у четвер, 25 лютого, Верховний суд підтвердив спробу оскарження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення ВСУ.

“24 лютого 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшов позов, яким оскаржується Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, а саме додатка № 1, відповідно до якого застосовано санкції до позивача Тараса Козака”, - наголосили в суді.

Наразі позов отримав реєстраційний номер 9901/39/21.

Утім, це не перша спроба оскаржити санкційне рішення РНБО. ВС нагадав про своє рішення від 9 лютого, за яким “позовну заяву громадянина залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків”.

“Ухвалою від 9 лютого 2021 року у справі № 9901/23/21 відмовлено у відкритті провадження за позовною заявою громадянина. 11 лютого 2021 року КАС ВС виніс ухвалу про відкриття провадження у справі № 9901/26/21 за позовом громадянина (справу призначено до розгляду на 15 березня 2021 року). Ухвалою від 16 лютого 2021 року у справі № 9901/34/21 позовну заяву ТОВ “НОВИНИ 24 ГОДИНИ” залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня отримання цієї ухвали для усунення недоліків”, - звернули увагу представники суду.

Нагадаємо, Козак був номінальним власником згаданих трьох телеканалів, а санкційне рішення, яке ухвалила РНБО та підписав президент Володимир Зеленський, дозволило припинити їх мовлення в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Вищий антикорупційний суд України почав націоналізувати активи депутата Верховної Ради і глави ОПЗЖ Віктора Медведчука. Напередодні Вищий антикорупційний суд прийняв рішення про накладення арешту на частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара — Західний напрямок", який незаконно привласнило оточення Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?