Люди просто бояться - Лукашенко вирішив повторити за Путіним у Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Люди просто бояться - Лукашенко вирішив повторити за Путіним у Білорусі

Люди просто бояться - Лукашенко вирішив повторити за Путіним у Білорусі
Джерело:  online.ua

Чинна влада Білорусі планує внести правки у сьогоденну конституцію країни. З підтвердженням цього виступив президент Олександр Лукашенко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Sputnik Беларусь".

За словами державного лідера, для розробки нової редакції документу необхідні два роки.

"Конституція — основний закон. Ми її зробимо за два роки", - підкреслив Лукашенко.

Уперше про нову конституцію президент почав говорити ще у 2018 році.Тоді він пояснив, питання не стоїть на часі. Вже наступного після цього року політик анонсував створення нового основного закону чи зміни чинного.

Лукашенко наразі зауважив, усі запропоновані варіанти він відкинув, бо "вони не годяться".

"Люди просто бояться вносити більш рішучі зміни в конституцію. Я думаю, нам це треба зробити. Ще до прийняття конституції ми взагалі багато зробимо в плані передачі повноважень вниз — до голів райвиконкомів, губернатора", - додав президент.

Нагадаємо, у четвер, 25 червня, у Росії почалося тотальне голосування з приводу поправок у конституцію, яке триватиме тиждень — до кульмінації 1 липня. Конституцію країни виправлять таким чином, що Володимир Путін зможе знову балотуватися у президенти й фактично правити до 2036 року.

Також в основний закон російська влада хоче додати пункт про заборону "відторгнення" територій, щоб зберегти анексований Крим.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Мінськ вже фіксує грубе втручання у президентські вибори країни з боку команди російського лідера Володимира Путіна, спрямоване на дискредитацію білоруської влади. У зв’язку з виниклою проблемою білоруський лідер Олександр Лукашенко хоче терміново зустрітися з Путіним, щоб припинити це нахабне свавілля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?