Люди з якою групою крові найчастіше заражаються коронавірусом - вчені нарешті відповіли
Категорія
Світ
Дата публікації

Люди з якою групою крові найчастіше заражаються коронавірусом - вчені нарешті відповіли

Люди з якою групою крові найчастіше заражаються коронавірусом - вчені нарешті відповіли
Джерело:  online.ua

Фахівці з Китаю дійшли висновку, що люди з II групою крові найбільш уразливі і частіше за інших заражаються коронавірусом COVID-19, тому їм потрібно особливо уважно ставитися до свого здоров'я. Про це пише Global Times з посиланням на сайт медичних досліджень Medrxiv, передає ONLINE.UA.

За словами вчених, для проведення дослідження взяли зразки аналізів більше двох тисяч заражених коронавірусом пацієнтів з лікарень Уханя і Шеньчженя.

"Для початку фахівці з'ясували пропорцію, за якою різні групи крові розподілені серед звичайних жителів Уханя. Вдалося з'ясувати, що в контрольній групі з майже чотирьох тисяч осіб у третини була I група, в іншої третини - II, у четвертої частини досліджених - III і у решти (9,1%) - IV", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що у другої частини дослідження вчені досліджували ту саму пропорцію для 1,7 тисячі заражених коронавірусною інфекцією COVID-19 у великій уханьскій лікарні. В результаті пацієнтів з II групою виявилося 37,75%, з III - 26,42%, з I групою крові - 25,80% і з IV - 10,3%.

Варто звернути увагу на те, що кількість випадків зараження коронавірусом у материковому Китаї досягла 80,8 тисячі, з них 3 226 пацієнтів померли, понад 68,8 тисячі вилікувалося. У всьому світі захворіло більш як 167,5 тисячі осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що COVID-19 загрожує втратою приблизно 50 мільйонів робочих місць. В першу чергу мова йде про людей, які працюють у сфері туризму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?