Людина Порошенка обрана головою ради Нацбанку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Людина Порошенка обрана головою ради Нацбанку

Людина Порошенка обрана головою ради Нацбанку
Джерело:  apostrophe.ua

Головою Ради Національного банку України став екс-міністр економіки, академік Національної академії наук України Богдан Данилишин, для призначення якого глава держави Петро Порошенко застосував президентську квоту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Апостроф".
Рішення було прийнято на першому засіданні Ради НБУ 25 жовтня.
Заступником голови Ради обрано Тимофія Милованова.
Данилишин був призначений членом Ради з терміном повноважень 7 років. Ще одним членом Ради Нацбанку за президентською квотою став доктор економічних наук, ректор Київського інституту банківської справи, голова Черкаської обласної організації партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Василь Фурман - з терміном повноважень 6 років.
У липні Верховна Рада затвердила чотирьох членів Ради Нацбанку за своєю квотою: завідувача кафедри економічної теорії Тернопільського національного економічного університету Віктора Козюка - на 7 років, екс-директора гендепартамента грошово-кредитної політики НБУ Олену Щербакову - на 6 років, члена редради сайту VoxUkraine Тимофія Милованова - на 5 років і екс-заступника голови НБУ Віру Ричаківську - на 4 роки.
На сьогодні в Раді НБУ сім членів з дев'яти (глава регулятора Валерія Гонтарева за посадою є членом Ради), в зв'язку з чим вона може повноцінно працювати.
Відповідно до закону про Нацбанк, Рада НБУ розробляє Основні засади грошово-кредитної політики на підставі пропозицій, наданих правлінням регулятора, затверджує кошторис витрат Нацбанку, приймає рішення про спрямування прибутку до її розподілу на збільшення статутного капіталу НБУ і формування резервів, а також про збільшення розміру статутного капіталу Нацбанку.
Рада НБУ також повинна прийняти рішення про перерахування Нацбанком частини прибутку за 2015 рік у розмірі 38 млрд грн, які були закладені в прибуткову частину держбюджету на поточний рік.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава НБУ Валерія Гонтарева заявила, що в держбюджеті-2017 курс гривні до долара закладений на рівні 27,2 гривні/долар, і це, на її думку, цілком адекватний в нинішніх реаліях курс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?