Людина Трампа зустрічалася з російським шпигуном: спливли подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Людина Трампа зустрічалася з російським шпигуном: спливли подробиці

Людина Трампа зустрічалася з російським шпигуном: спливли подробиці
Джерело:  BuzzFeed News

Картер Пейдж, який раніше був радником у передвиборному штабі американського президента Дональда Трампа, зустрічався зі співробітником російської зовнішньої розвідки.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BuzzFeed.


Як повідомляє видання, в 2013 році в Нью-Йорку Пейдж зустрічався з агентом зовнішньої розвідки Росії на ім'я Віктор Подобний і передавав йому документи. Пізніше влада США звинуватила Подобного в здійсненні діяльності в якості незареєстрованого агента іноземного уряду.


За даними видання, звинувачення йому було винесено в 2015 році, після того, як федеральні слідчі США розкрили агентурну російської мережі, яка шукала дані про санкції і про досягнення в галузі альтернативної енергетики. Пейдж якраз був консультантом з енергетики.


Також повідомляється, що в судових документах є запис розмови, на якому російський шпигун спілкується з іншим агентом розвідки РФ Ігорем Споришевим про спробу завербувати "Male-1". За інформацією видання, "Male-1" і є Пейдж.


Читайте також: Трамп прокоментував свій дивний вчинок з Меркель

"Пейдж підтвердив, що спілкувався з Подобним, який в той час працював в московському офісі ООН у Нью-Йорку під дипломатичним прикриттям, хоча насправді був агентом Служби зовнішньої розвідки. Пейдж зустрівся з Подобним в січні 2013 року на енергетичній конференції в Нью- Йорку. У тому ж році він нібито по електронній пошті надав агенту РФ документи щодо енергетичного бізнесу", - пише BuzzFeed.


Як повідомляв ONLINE.UA,  колишній радник американского лідера Дональда Трампа Майкл Флінн оприлюднив декларацію, в якій вказав отримання гонорарів від російських компаній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?