Людство попередили про період "реальної небезпеки" через штам Дельта
Категорія
Світ
Дата публікації

Людство попередили про період "реальної небезпеки" через штам Дельта

Людство попередили про період "реальної небезпеки" через штам Дельта
Джерело:  online.ua

На рівні Всесвітньої організації охорони здоров’я оголосили про реальну небезпеку через поширення наразі на планеті коронавірусного штаму “Дельта”.

Джерело: ВООЗ

За словами голови організації Тедроса Аданома Гебреєсуса, безліч зусиль, які наразі покладень для приборкання пандемії, зведені нанівець через поширення небезпечного варіанту.

“Зараз світ перебуває в періоді реальної небезпеки. Завдяки розробці вакцин в рекордно короткі терміни ми сильно просунулися. Чимало здобутків, які ми отримали, руйнуються. Загальна кількість зареєстрованих випадків коронавірусу завтра, ймовірно, перевищить 200 мільйонів. І ми знаємо, що реальні цифри значно вищі. Варіант "Дельта" був виявлений щонайменше в 132 країнах”, - пояснив Гебреєсус.

Очільник ВООЗ звернув увагу на зростання нових випадків коронавірусу, тенденція ця підсилена переміщеннями людей. Водночас непослідовні заходи у сфері охорони здоров’я та соціальної сфери, низькі показники вакцинації також вплинули на це.

“Понад 4 мільярди вакцин було введено у всьому світі, але понад 80% із них потрапили до країн з високим та середнім рівнем доходу. Медичні працівники та люди з найбільшим ризиком у країнах з нижчим рівнем доходу не отримують вакцини, тоді як деякі країни роблять щеплення тим, у кого низький ризик серйозних захворювань”, - уточнив він.

Зазначається, що проблема посилюється катастрофічними темпами масової імунізації у бідних країнах.

Що відомо про штам Дельта

У Сполучених Штатах лікарі виступили із заявою про швидкість поширення й заразності нового коронавірусного штаму “Дельта”, який виявився небезпечнішим за вітрянку.

У документах щодо попередніх висновків про “Дельта” говориться, що вакциновані, але заражені цим штамом люди все ще можуть поширювати його надалі, як невакциновані. Одночасно з цим вакциновані люди на 90% захищені від ускладнень, навіть попри можливість заразитися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?