Має бути соромно. У Данії спалахнув конфлікт через F-16 для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Має бути соромно. У Данії спалахнув конфлікт через F-16 для України

Має бути соромно. У Данії спалахнув конфлікт через F-16 для України
Джерело:  online.ua

Новина про те, що Україна отримає десятки винищувачів F-16 від Нідерландів та Данії, сколихнула російський інформаційний простір. Влада РФ почала публічно скаржитися на рішення західних країн. Очільник Міністерства оборони Данії Якоб Еллеман-Єнсен присоромив посла РФ у Копенгагені Володимира Барбіна, який назвав надання ЗСУ винищувачів F-16 "ескалацією конфлікту".

Джерело:  TV2

У Данії розкритикували російського дипломата після його заяв про F-16 для України

Представник країни, яка вторглася до мирного сусіда і вбиває мирних жителів, наважується говорити, що інші розганяють конфлікт, який вони могли б зупинити завтра, просто сказавши, що зараз ми відходимо до своєї країни. Я думаю, йому має бути соромно, — наголосив очільник Міноборони Данії.

Що важливо розуміти, критика з боку російського посла пролунала в ті самі години, коли український лідер Володимир Зеленський знаходився з візитом у палаці Крістіансборг, де, до слова, перебуває парламент Данії.

Саме тут глава держави виступив з промовою перед великим натовпом, який зібрався перед головними сходами палацу.

Одразу після промови Зеленського міністр оборони відреагував на критику з боку влади РФ.

Данія передасть Україні F-16: що відомо

20 серпня український лідер Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Данії.

Під час зустрічі з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен стало відомо, що влада країни ухвалила рішення про надання Україні 19 винищувачів F-16.

Згодом очільник Міноборони Данії Якоб Еллеманн-Єнсен уточнив, що наші пілоти зможуть використовувати надані їм літаки лише на своїй території.

І не більше. Такі умови, чи це танки, чи винищувачі, чи щось інше, – підкреслив міністр оборони.

Варто також нагадати, що цього ж дня Нідерланди заявили, що передадуть України 42 своїх F-16.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?