Маємо певний вплив: в Кремлі відреагували на зрив розведення сил на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Маємо певний вплив: в Кремлі відреагували на зрив розведення сил на Донбасі

Маємо певний вплив: в Кремлі відреагували на зрив розведення сил на Донбасі
Джерело:  online.ua

Москва вперше визнала, що "має певний вплив" на бойовиків "ЛНР" і "ДНР", але російська влада не може гарантувати розведення сил на Донбасі. Разом з тим Росія зацікавлена в реалізації Мінських домовленостей, які передбачають відведення військ від лінії зіткнення конфлікту на сході України. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Кремль, безумовно, має певний вплив на республіки Донбасу. Але ви знаєте, що республіки Донбасу - самостійні суб'єкти у врегулюванні цього конфлікту", - сказав він, відповідаючи на питання, чи може Кремль гарантувати, що бойовики будуть відведені від лінії зіткнення.

При цьому Пєсков підкреслив, що Москва, як гарант мінського плану по Донбасу поряд з Берліном і з Парижем, зацікавлена в тому, щоб всі заходи виконувалися. Він в черговий раз нахабно заявив, що Росія нібито не є стороною конфлікту, тому не може гарантувати заплановане відведення військ.

Бойовики "ЛНР" і зовсім приголомшили своєю реакцією на зрив розведення сил в Золотому, яке мало розпочатися сьогодні, 7 жовтня. Окупанти заявили, що не бачать перешкод для відводу військ і що вже передали спостерігачам СММ ОБСЄ всю необхідну інформацію для розведення сил з боку окупованого Луганська.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив про зрив розведення сил в Золотому. Причиною тому стали обстріл з боку бойовиків, які порушили домовленість про тишу під Золотим Луганській області і Петровським Донецької області. Пристайко нагадав, що умова для розведення сил - тиша протягом 7 днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?