Маємо зробити все: Зеленський виступив з гарними новинами
Категорія
Україна
Дата публікації

Маємо зробити все: Зеленський виступив з гарними новинами

Маємо зробити все: Зеленський виступив з гарними новинами
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 31 березня, провів селекторну нараду, під час якої обговорив розподіл 100 тисяч корейських тест-систем для виявлення COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

За офіційними даними, ці тести поділять між регіонами. Також очікується прибуття ще однієї партії у 100 тисяч тестів, а також 40 тисяч окулярів багаторазового використання та респіраторів.

"Ми маємо зробити все, щоб у кожній лікарні та кожній аптеці були засоби захисту як для спеціалістів, так і для населення. Ми просто мусимо це зробити", - зауважив президент.

Вантаж вже розподіляють по різних аптеках.

"Респіратори, рукавички, витратне обладнання для ШВЛ постійно направляються до лікарень. Ми також додатково роздаємо ці засоби військовим, Міністерству охорони здоров’я та прикордонникам", - цитує пресслужба Кирила Тимошенка, секретаря Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19.

Також відомо, що українське підприємство займається виготовленням 8 тисяч спецкостюмів, 4 тисяч захисних халатів та 18 тисяч пар багаторазових рукавичок.

Як повідомляв ONLINE.UA, уряд Туркменістану заборонив вживати слово "коронавірус", щоб приховати небезпеку від пандемії. Журналісти "Репортерів без кордонів" стверджують, що коронавірусну інфекцію не згадують державні медіа чи медичні брошури, які поширюють у школах, лікарнях, виробництвах. Окрім того, люди у масках чи ті, хто говорить про пандемію, ризикують потрапити під увагу правоохоронців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?