МАГАТЕ повідомила про незначне підвищення рівня цезію через пожежі біля ЧАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

МАГАТЕ повідомила про незначне підвищення рівня цезію через пожежі біля ЧАЕС

МАГАТЕ повідомила про незначне підвищення рівня цезію через пожежі біля ЧАЕС
Джерело:  online.ua

У Києві та на двох атомних електростанціях було виявлено незначне підвищення концентрації цезію в повітрі, яке "не є суттєвим приводом для занепокоєння".

Джерело: МАГАТЕ

У зоні відчуження виникли пожежі

У зоні відчуження Чорнобильської АЕС зафіксовано пожежі. Там вимірювання радіації наразі не проводяться.

Зазначається, що незначне підвищення концентрації цезію в повітрі було виявлено в Києві та на двох майданчиках АЕС на захід від Чорнобиля, але вони не викликають значних радіологічних проблем.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) готове направити в Україну експертів та обладнання, щоб допомогти забезпечити безпеку її ядерних об’єктів та запобігти ризику серйозної аварії, яка може загрожувати як людям, так і навколишньому середовищу.

Я особисто висловив готовність негайно приїхати в Україну для укладання такої угоди, яка передбачала б істотну допомогу та заходи підтримки, зокрема присутність експертів МАГАТЕ на різних об’єктах в Україні, а також доставку життєво важливих засобів безпеки, – сказав генеральний директор Гроссі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?