Макар Пасенюк, ICU: Майбутнє - за альтернативною енергетикою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Макар Пасенюк, ICU: Майбутнє - за альтернативною енергетикою

Макар Пасенюк, ICU: Майбутнє - за альтернативною енергетикою
Джерело:  Укрінформ

Минулого тижня в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області на території села Панівці було введено в експлуатацію другу за потужністю в Україні сонячну електростанцію (СЕС) - «Кам'янець-Подільська». Інвесторами проекту виступили група ICU і американський фонд VR Capital Group. Загальний обсяг інвестицій склав близько 55 млн. доларів США, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА "Укрінформ".

СЕС «Кам'янець-Подільська» є одним з найбільших об'єктів прямих іноземних інвестицій в Україні та сприятиме переходу країни до поновлюваних джерел енергії. В тому числі, виконанню зобов'язань України зі скорочення викидів парникових газів не менш, ніж на 40% до 2030 року в порівнянні з рівнем 1990 року відповідно до Паризької угоди 2015 року.

Передбачається, що СЕС на території села Панівці буде генерувати 68 ГВт "чистої" електроенергії в рік, що знизить викиди СО2 на 67 тис. тонн щорічно. Станція введена в експлуатацію компанією "Подільскенерго", яка створила на станції 45 нових робочих місць і щорічно буде сплачувати 2,6 млн. грн до бюджету місцевої громади в якості орендних платежів за користування земельною ділянкою.

«ICU вже деякий час розглядає можливості інвестування в реальний сектор в світлі певних тенденцій на фінансових ринках. Окрім цього, ми віримо, що майбутнє - за альтернативною енергетикою. Сформовані ж в Україні умови для залучення інвестицій в "зелену" енергетику - це, на мою думку, найуспішніший проект зі створення масштабного інвестиційного продукту на рівні держави», - прокоментував МакарПасенюк, керуючий партнер групи ICU.

«І нам здається, що це правильна стратегія, оскільки в Україні на сьогодні 65% електроенергії генерується з використанням імпортних ресурсів - вугілля, газу, ядерного палива. Розбудова незалежної енергогенерації дозволить зробити країну більш стійкою і, в середньостроковій перспективі, скоротити платіжний дефіцит», - вважає Макар Пасенюк.

Відомо, що група ICU також розраховує до кінця року запустити в Житомирі найбільший в Україні завод з переробки несортованих твердих побутових відходів (ТПВ) за спеціальною МБО-Т технологією.

Довідка.

VR Capital Group Ltd., яка діє через свої основні дочірні компанії, включаючи VR Advisory Services Ltd. (Всі разом - VR Capital Group), є керуючим активами альтернативного типу загальною вартістю понад $ 4,5млрд. Клієнтська база VR Capital Group в основному складається з інституційних інвесторів з США і Західної Європи, а також включає університетські фонди, благодійні організації, сімейні фонди і кошти інституціональних розпорядників активами.

Група ICU, заснована в 2006 році фахівцями з ING, є лідером з управління активами в Україні, її портфель перевищує $ 500 млн. Власником групи є її топ-менеджмент. Керуючі партнери ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?