Макрон наказав екстрено вивести на вулиці Франції тисячі поліцейських — що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон наказав екстрено вивести на вулиці Франції тисячі поліцейських — що сталося

Макрон наказав екстрено вивести на вулиці Франції тисячі поліцейських — що сталося
Джерело:  online.ua

Команда французького лідера Еммануеля Макрона віддала наказ з 17 жовтня для забезпечення дотримання комендантської години у великих містах вивести на вулиці 12 тисяч поліцейських. З такою гучною заявою виступив очільник Міністерства внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен. Його попередження пролунало після того, як президент країни Еммануель Макрон 14 жовтня наказав ввести комендантську годину в нічний час в Парижі і восьми інших французьких містах, щоб стримати поширення COVID-19 на тлі нових коронавірусних антирекордів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на канал BFMTV.

"12 000 поліцейських і жандармів будуть нести особливу відповідальність, щоночі, щоб перевірити дотримання заборони... Я попросив поліцію і жандармів забезпечити дотримання правил, що стосуються закладів, які приймають публіку, енергійно працювати в найбільш небезпечних районах і в усіх інших районах Франції, де спостерігатимуться зібрання в місцях, які не дотримуються санітарних правил", — наголосив глава МВС Франції.

Він також звернув увагу на те, що поліцейські не будуть перевіряти дотримання "правила шести" на приватних домашніх зібраннях. Окрім того, наголошується, що за недотримання комендантської години можуть стягнути штраф у розмірі 135 євро.

Як уже згадувалося раніше, в телевізійному інтерв'ю сам Еммануель Макрон пояснив громадянам, що жителям міст, в яких проживає близько третини населення Франції, не буде дозволено перебувати на відкритому повітрі з 21:00 до 6:00 протягом 4 тижнів. Також він попросив французів постаратися обмежити зібрання у своїх приватних будинках 6 людьми, однак у випадку, якщо вони таки збираються вдома, носити захисні маски.

"Ми повинні діяти. Ми повинні зупинити поширення вірусу", — наголосив французький лідер, зуваживши, що обмеження не дозволятиме людям відвідувати ресторани і приватні будинки пізно ввечері і вночі. — Ми повинні будемо боротися з цим вірусом принаймні до літа 2021 року".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у четвер, 15 жовтня,  в Україні зафіксували 5062 нових випадки зараження коронавірусом. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?