Макрон назвав єдиний спосіб зупинити Путіна та врятувати Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон назвав єдиний спосіб зупинити Путіна та врятувати Україну

Макрон назвав єдиний спосіб зупинити Путіна та врятувати Україну
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон звернувся до Європейського Союзу та міжнародної спільноти з потужним закликом. Він звернув увагу на те, що позиція Євросоюзу щодо України у перемовинах із Росією має бути твердою та єдиною. За його словами, це наразі єдиний спосіб зупинити очільника Кремля Володимира Путіна та врятувати Україну від агресії та провокацій РФ. З такою гучною заявою Макрон виступив під час онлайн-дискусії з нагоди відкриття Європейського центру Атлантичної ради, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"У критичних ситуаціях, які заходять у глухий кут, що стосуються України, а також Навального, надзвичайно важливо бути твердими і мати повну солідарність", — наголосив президент Франції.

На переконання Макрона, у відносинах з Кремлем Євросоюз повинен вести не тільки всеохопний діалог, а й дискусію.

"У цьому дуже чутливому регіоні, я маю на увазі Україну і Білорусь, ми потребуємо політичної дискусії з Росією… Коли я бачу результати попередньої стратегії щодо України, а також нинішньої стосовно Білорусі, – ці результати не є позитивними. Ми маємо відновити засади дискусії щодо цих країн", – переконаний французький лідер.

Не забув Макрон вкотре згадати й про те, що Європа та Росія мають спільну історію і культуру, є географічними сусідами. За словами президента Франції, мир та стабільність на Європейському континенті неможливі без регулярний перемовин з командою Володимира Путіна.

"Через різні причини, переважно у зв'язку з агресивністю Росії, а також розширенням НАТО, ми створили ситуацію, коли наші кордони просунулися максимально на Схід, але це не зменшило конфліктність і загрози на цих кордонах. Я вважаю, що у перспективі наступних десятиліть необхідно чітко сформувати спільні підходи з розбудови миру і безпеки на всьому континенті", – підсумував Еммануель Макрон.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно команда Джо Байдена зробила попередження Путіну щодо Донбасу  та України під час переговорів Ентоні Блінкена та Сергія Лаврова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?