Макрон не зміг домовитися з Путіним про евакуацію людей з Маріуполя
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон не зміг домовитися з Путіним про евакуацію людей з Маріуполя

Макрон не зміг домовитися з Путіним про евакуацію людей з Маріуполя
Джерело:  online.ua

29 березня президент Франції Еммануель Макрон провів чергові телефонні переговори з президентом РФ. На цей раз темою розмови стала гуманітарна операція з евакуації людей з Маріуполя, яку Франція хоче провести разом з Грецією та Туреччиною.

Джерело: BMFTV

Евакуація людей з Маріуполя неможлива на даному етапі

Умови для початку найближчими днями гуманітарної операції з надання допомоги жителям міста Маріуполь , обложеного російською армією, «на даному етапі неможливі», оголосили в Єлисейському палаці після переговорів президентів Еммануеля Макрона та Володимира Путіна.

Глава французької держави представив цю операцію з евакуації, яку запропонували Франція, Туреччина та Греція, своєму російському колезі, який сказав, що "він подумає про це", перш ніж дати відповідь, - додали в офісі президента.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що українські сили, які захищають стратегічний порт Маріуполь, який тижнями обложений військами РФ, повинні здатися, щоб допомогти там цивільному населенню.

Щоб знайти вирішення складної гуманітарної ситуації в цьому місті, українські націоналісти повинні припинити опір і скласти зброю, - сказав Путін, про це йдеться в заяві Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?