Макрон неочікувано виступив за "динамічне відновлення" відносин з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон неочікувано виступив за "динамічне відновлення" відносин з РФ

Макрон неочікувано виступив за "динамічне відновлення" відносин з РФ
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон виступає за те, щоб надати відносинам Європи і Росії "динамічного відновлення", передає ONLINE.UA з посиланням на телеканал RTS.

Політик наголосив, що від зусиль Москви щодо реалізації Мінських угод і припинення конфлікту на Донбасі залежить, чи розширять формат G7 знову до G8, повернувши членство Росії.

"Я думаю, що якщо не буде прогресу в мінському процесі, реформування G8 бути не може... Має бути стратегічний діалог з Росією, і має бути динамічне відновлення. Тому в найближчі тижні я матиму тривале, розлоге, стратегічне обговорення з Владіміром Путіним як президент Франції, так і президент G7, щоб мати можливість знову відкрити це", - зазначив він, маючи на увазі саміт G20 в Осаці в кінці червня.

Говорячи про анексію Криму, він підкреслив, що Європа не може закривати очі на "військовий жест" з боку Москви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що французький лідер Еммануель Макрон надіється, що Росія залишиться членом Ради Європи попри розбіжності з іншими членами. З даною несподіваною заявою він виступив під час зустрічі з генсеком Ради Європи Турбйорном Ягландом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?