Макрон оцінив можливість надання Україні винищувачів
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон оцінив можливість надання Україні винищувачів

Макрон оцінив можливість надання Україні винищувачів
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон офіційно підтвердив, що не відкидає варіант постачання винищувачів Збройним силам України, однак є декілька важливих умов для реалізації цього задуму.

Джерело:  BFM TV

Макрон допустив, що Франція може передати Україні винищувачі

Журналісти поцікавилися у президента Франції про можливі поставки винищувачів в Україну під час його візиту до Гааги.

За словами Еммануеля Макрона, "в принципі, нічого не заборонено".

Однак він також звернув увагу а те, що це не повинно бути "ескалацією", а також "не повинно послабити французьку армію".

Ми будемо розглядати кожен випадок окремо, - попередив французький лідер.

Чи може Україна отримати винищувачі від західних партнерів

Що важливо розуміти, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький нещодавно офіційно повідомив, що надання Збройним силам України багатоцільових винищувачів F-16 чи іншої авіації можливе лише у тісній координації з іншими союзниками по НАТО, як це було у випадку танків Leopard 2.

Однак 30 січня Польща заявила, що готова все-такики передати ЗСУ винищувачі.

За словами німецького лідера Олафа Шольца, питання про можливе надання Україні винищувачів наразі у Німеччині ніхто навіть не обговорює.

Глава МЗС Нідерландів Вопке Хукстра заявив, що у його країни "немає табу" на обговорення запиту про F-16, якби такий надійшов від України, а в уряді Словаччини прямо говорили про плани віддати Україні радянські МіГ-29.

27 січня секретар РНБО Олексій Данілов натякнув, що незабаром наші воїни зможуть отримати від міжнародних партнерів багатофункціональний легкий винищувач F-16.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?