Макрон пояснив Путіну, коли Росія зможе повернутися до складу «великої вісімки»
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон пояснив Путіну, коли Росія зможе повернутися до складу «великої вісімки»

Макрон пояснив Путіну, коли Росія зможе повернутися до складу «великої вісімки»

Росію має теоретичні шанси повернутись до складу G8. Про це за результатами вчорашніх переговорів з Володимиром Путіним заявив президент Франції Еммануель Макрон. Однак зробити це для Кремля буде набагато важче, ніж повернутися до ПАРЄ.

Як передає ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду », французький лідер повідомив, що процес повернення Росії до «великої вісімки» залежить від того, як Путін намагатиметься «реанімувати» свої відносини з ЄС. Ключове питання тут залежить у розв’язанні «української кризи», – сказав Макрон.

Відомо, що у 2014 році, після анексії Криму та початку агресії на Донбасі Росію виключили з престижного клубу «великої вісімки» – лідерів найвпливовіших держав світу. Формат цього клубу повернувся до старого складу учасників – «великої сімки», куди входять глави Великої Британії, Німеччини, Італії, Канади, США, Франції та Японії.

Останнім часом Велика Британія та Франція висловлюють бажання розширити склад «великої сімки». Однак не за рахунок повернення Росії, а шляхом включення п’яти розвиткових країн, так звану «Групу +5»: Бразилію, Китай, Індію, Мексику та Південну Африку. Це обумовлено зростанням політичного впливу цих держав.

Нагадаємо, що вчора стали відомі результати переговорів між Макроном та Путіним на півдні Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?