Макрон раптово змінив свою позицію щодо Росії і Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон раптово змінив свою позицію щодо Росії і Північного потоку-2

Макрон раптово змінив свою позицію щодо Росії і Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Французька влада ще кілька днів тому називала російський газопровід Північний потік-2, який будують в Німеччині, небезпечним для енергетичної безопаности Європи, але президент Франції Еммануель Макрон раптово змінив свою позицію. Напередодні, після онлайн-зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, французький лідер заявив про необхідність завершення будівництва скандального російського газопроводу і пообіцяв Меркель надати підтримку в боротьбі з санкціями США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Відзначається, що Макрон і Меркель жорстко розкритикували президента Росії Володимира Путіна за висилку європейських дипломатів, яких офіційна Москва звинуватила в причетності до масштабних протестів, що охопили Росію, і за ставлення до опозиціонера Олексія Навального, якого спочатку російські спецслужби намагалися отруїти "Новачком", а тепер посадили до в'язниці за політично мотивованою справою. Але всі ці ситуації, на думку Макрона і Меркель, не можуть стати підставою для блокування Північного потоку-2.

Зокрема, Макрон і Меркель домовилися усунути розбіжності щодо будівництва газопроводу перед переговорами з президентом США Джо Байденом і виступити єдиними силами проти американських санкцій щодо Північного потоку-2.

"Я поділяю те, що сказала пані канцлерка. Наш пріоритет в Європі - це забезпечити енергетичний перехід в відповідно до наших зобов'язань по скороченню викидів CO2. У цих рамках газ є частиною енергії цього переходу. У нас тісна координація з цього питання. Незважаючи на всі коментарі, які можна бачити, наші позиції скоординовані. Рішення було прийнято. І я повністю солідарний ", - підкреслив Макрон.

Важливо відзначити, що в США тим часом заявили про намір ввести санкції проти всіх учасників проєкту Північний потік-2 після його будівництва або сертифікації. Також уряд Німеччини розглядає можливість створення механізму припинення роботи російського газопроводу, якщо Росія скоротить поставки газу через Україну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Франція ще кілька днів тому вимагала від Німеччини заблокувати Північний потік-2. Держсекретар у справах Європи при Міністерстві закордонних справ Франції Клеман Бон вважає, що можна нанести потужний удар по Росії блокуванням "Північного потоку-2", тому закликав владу Німеччини скористатися цією можливістю і покарати Кремль за жорсткий розгін протестів в Росії, які охопили країну після незаконного арешту опозиціонера Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?