Макрон розкритикував школярку, яка виступила на саміті ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон розкритикував школярку, яка виступила на саміті ООН

Макрон розкритикував школярку, яка виступила на саміті ООН
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон розкритикував дії 16-річної активістки зі Швеції Грети Тунберг в ООН. Зі своєю жорсткою заявою політик виступив в ефірі радіостанції Europe1, передає ONLINE.UA.

Вказано, що дівчинка разом з групою молодих активістів, захисників екології планети, подала скаргу в Комітет ООН з прав дитини. У скарзі міститься звинувачення на адресу п'яти країн, серед яких Франція та Німеччина, в тому, що вони недостатньо роблять для боротьби зі зміною клімату.

"Я абсолютно не впевнений, що це найефективніший шлях підходу до проблеми... Безумовно корисні всі акти мобілізації [на боротьбу на захист клімату], що вживаються з боку нашої молоді і старших осіб. Однак необхідно, щоб ці акції були сконцентровані проти тих (країн - ред.), які зайшли далі, проти тих, хто намагається блокувати дії щодо захисту клімату... Не думаю, що сьогодні уряди Франції та Німеччини - це саме ті, хто намагається блокувати дії (на захист навколишнього середовища - ред.)", - заявив Макрон.

Він також сумнівається, що дії дівчини є найефективнішим підходом до вирішення проблеми. Французький лідер висловив при цьому думку, що "найбільш радикальні позиції (екологів - ред.) лише вносять розкол у суспільство".

Як повідомляв  ONLINE.UA, останні 5 років стали найгарячішим періодом за всю історію людства. Про це свідчить доповідь, яку нещодавно оприлюднила Всесвітня метеорологічна організація ООН (WMO).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?