Макрон розкрив деталі перемовин з Путіним та нових безпекових гарантій
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон розкрив деталі перемовин з Путіним та нових безпекових гарантій

Макрон розкрив деталі перемовин з Путіним та нових безпекових гарантій
Джерело:  online.ua

На спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Путін запевняв його про те, що він реагує на військову ескалацію, а не є її ініціатором.

Джерело: спільний брифінг Макрона та Зеленського

Макрон розкрив деталі зустрічі з Путіним

Еммануель Макрон розповів, що очільник Кремля запевнив його, що не є ініціатором військової ескалації.

Він (Путін - ред.) мене запевняв, що він не є ініціатором такої ескалації, а лише реагує. Але ми бачимо бази в Білорусі, маневри. Він це виправдовує тиском та напругою. Ми наразі перебуваємо у процесі обговорення, не потрібно применшувати ситуацію, - розповів Макрон

Також він вказав на необхідність вироблення нових форматів гарантій безпеки. Проте не розкривав, що вони передбачатимуть.

Характер цієї обстановки ще не мав прецедентів, але Франція виважувала кожне слово, ми провели кілька годин дискусій з президентом Путіним. До цього ми відпрацьовували дії та комунікацію, щоб бути вірними своїм цінностям і при цьому напрацьовувати нові формати безпекових гарантій в регіоні, їх розвиток ми побачимо у найближчі тижні, - анонсував Макрон.

Також Макрон спростував новину про ймовірну "фінляндизацію" України, тобто закріплення нею позаблокового статусу. Раніше французькі ЗМІ писали, що він обговорював це з Путіним.

Макрон закликав дотримуватися Мінських угод

За словами президента, угоди є єдиними шляхом вирішення конфлікту.

26 січня на зустрічі політрадників Україна підтвердила, що готова просуватися шляхом цих угод, і ми намітили подальші кроки. Я ці питання обговорював з президентом Путіним учора, і він підтвердив свій намір продовжувати виконання Мінських угод. І я почув сьогодні від вас, що ви також готові виконувати ці угоди. Мені здається, на сьогодні це єдиний шлях, який дозволяє іти до стійкого миру, - сказав Макрон.

Він заявив, що Франція і Німеччина готові виконувати свої зобов’язання.

Тому ми повинні і далі просуватися, щоб повністю їх виконати. Треба, щоб усі сторони, усі учасники угод дотримували своїх зобов’язань, Франція і Німеччина готові підтримувати ці зусилля, - зазначив Макрон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?