Макрон та його команда будуть тиснути на Росію - Клімкін
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон та його команда будуть тиснути на Росію - Клімкін

Макрон та його команда будуть тиснути на Росію - Клімкін
Джерело:  Голос Америки

Новий президент Франції Емануель Макрон разом зі своєю командою буде працювати над тим, щоб тиснути на Росію і примушувати її виконувати свої зобов'язання у міжнародній політиці та відносно України.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Ефект Макрона: Україні зарано розслаблятися

Клімкін назвав перемогу Маркона у другому турі президентських виборів, які відбулися 7 травня, "вибором французів на користь європейських цінностей".

"Я впевнений, що він (Емануель Макрон - ред.) і його команда будуть дуже послідовно і потужно працювати над тим, щоби тиснути на Росію з метою виконання того, що вона має виконати, а Росія зараз свідомо змінює тактику, намагаючись завести все у глухий кут своїми рішеннями, а також тим, що зараз вони намагаються якось створити зовсім іншу логіку, говорячи про якийсь містичний "народ Донбасу", - вважає Клімкін.

"Тобто така логіка свідомо спрямована на те, щоб підняти ставки і щоб легалізувати російський протекторат, який вони власне вже створили на Донбасі. Але всім прекрасно зрозуміло, що це – дорога в нікуди. Це зрозуміло всім нашим друзям і партнерам, тому зараз нам потрібно спільно знайти непросту тактику, оскільки простих рішень тут вже нема, яким чином намагатися тиснути на Росію, щоб вийти з цього глухого кута, в який вона заводить Мінські домовленості", - заявив голова МЗС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко привітав Макрона з перемогою на виборах, зазначивши його "підтримку України в умовах російської агресії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?