Макрон терміново подзвонив Путіну через ситуацію в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон терміново подзвонив Путіну через ситуацію в Україні

Макрон терміново подзвонив Путіну через ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

Президенти Франції і Росії Еммануель Макрон та Володимир Путін по обіді провели телефонну розмову, під час якої обговорили можливість проведення наступного саміту у нормандському форматі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

Вказано, що розмова відбулася з ініціативи французької сторони. Офіційний Париж наразі не публікував повідомлень про розмову. Очільник Кремля "знову акцентував доцільність його (саміту) ретельної підготовки, що дозволило б виробити нові кроки в контексті повного виконання Мінських угод".

 "Домовлено, що відповідна робота буде продовжена помічниками лідерів і міністерствами закордонних справ", - повідомили у Кремлі.

В Путіна також кажуть, що "від Києва вимагається безумовна реалізація всіх домовленостей, досягнутих в "нормандському форматі" і в контактній групі". Кремль заявляє, що це стосується розведення сил і засобів на двох узгоджених ділянках лінії зіткнення біля населених пунктів Золоте і Петровське, а також імплементації в українське законодавство "формули Штайнмаєра".

Як повідомляв ONLINE.UA, жодного прориву під час зустрічі Путіна й Макрона не відбулося. Президент РФ знову розповідав колезі про невиконання мінських домовленостей та  провині української сторони  у цьому. Він також заявив про оптимізм щодо контактів із Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?