Макрон у чергових переговорах з Путіним закликав припинити блокаду Маріуполя
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон у чергових переговорах з Путіним закликав припинити блокаду Маріуполя

Макрон у чергових переговорах з Путіним закликав припинити блокаду Маріуполя
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон попросив президента Росії Володимира Путіна зняти облогу Маріуполя, дозволити гуманітарний доступ і наказати негайно припинити вогонь, повідомили в офісі Макрона.

Джерело: Le Figaro

Макрон знову поговорив з Путіним

Еммануель Макрон висловив Володимиру Путіну свою «крайню стурбованість» ситуацією в Маріуполі, який бомбардувала російська армія, і закликав до «зняття облоги та гуманітарного доступу», вказав Єлисейський палац.

Під час нової телефонної розмови між президентами Франції та Росії, яка тривала 1 годину 10 хвилин, Еммануель Макрон «знову зажадав негайного дотримання режиму припинення вогню» в Україні, - повідомили в відомстві президента.

Макрон, який багато разів спілкувався з Путіним, знову нагадав про неодноразові напади на мирних жителів і недотримання Росією прав людини в Україні.

Путін, у свою чергу, поклав провину у війні на Україну.

Еммануель Макрон (фото — flickr.com)

Макрон заявив незадовго до дзвінка, що він розмовляє з Путіним, оскільки вірить, що є шлях до миру через український опір, жорсткі санкції Заходу та дипломатичний тиск.

Ми повинні зробити все, щоб його знайти, — сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?