Макрон в образі Гітлера: відоме видання опинилося в гучному скандалі через дивне фото президента Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон в образі Гітлера: відоме видання опинилося в гучному скандалі через дивне фото президента Франції

Макрон в образі Гітлера: відоме видання опинилося в гучному скандалі через дивне фото президента Франції
Джерело:  online.ua

Відома газета Le Monde опинилася в гучному скандалі через дивне фото президента Еммануеля Макрона, в якому читачі побачили схожість з Адольфом Гітлером. У виданні вже виправдалися - глава редакції видання Люк Броннер вибачився перед читачами, пояснивши, що художників журналу надихнула творчість російських конструктивістів, повідомляє ONLINE.UA.

"Обкладинка журналу від 29 грудня викликала критичну реакцію деяких наших читачів. Ми приносимо вибачення тим, кого шокувало її графічне оформлення, яке не відповідає одержуваним редакцією закидам", - написав Люк Броннер.

Глава редакції Le Monde пояснив, що в колажі з Макроном використовувалися графічні елементи, які відносяться до дизайну російських конструктивістів початку XX-го століття. Також він нагадав, що раніше художник Лінкольн Анью робив для видання багато графічних сюжетів в подібному стилі.

Критика на адресу Le Monde через дивне фото Макрона стала масово поширюватися в соцмережах напередодні. Деякі з постів супроводжувалися порівнянням двох зображень. На одному з них представлений чорно-білий фотознімок Адольфа Гітлера, який стоїть на тлі червоно-білого прапора Третього рейху з чорною свастикою, на іншому - обкладинка журналу з президентом Франції. На ній чорно-біла фотографія Еммануеля Макрона, яка розміщена поверх червоно-білого фону, а слідом за ним розташована готична літера М чорного кольору, що позначає назву журналу.

Одним з найпопулярніших постів на цю тему став коментар спікера Національних зборів Рішара Феррана в соцмережі.

"Чекаємо розуміння того, до яких графічних і іконографічних образів нас відсилає журнал Le Monde. Якщо це не випадковість, то що тоді? Шукаємо прихований сенс", - написав французький парламентарій.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Макрон повідомив, як уряд Франції відповість на погроми "жовтих жилетів", які брали участь в акціях протесту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?