Макрон заявив про вирішальні дні для України після перемовин з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон заявив про вирішальні дні для України після перемовин з Путіним

Макрон заявив про вирішальні дні для України після перемовин з Путіним
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон після завершення переговорів з російським колегою Володимиром Путіним офіційно попередив, що найближчі дні будуть вирішальними у питанні російської деескалації навколо України.

Джерело: Ютуб-канал "РБК"

Макрон розповів про свої перемовини з Путіним щодо України

Президент Франції звератє увагу на те, що Франції та Росії потрібно домовитися щодо конкретних заходів з метою стабілізації ситуації і досягнення деескалації.

Ми це обговорили разом. Найближчими днями та тижнями це має бути підтверджено. Це залежатиме від переговорів і консультацій з США, з НАТО, з європейцями, а також — від нашої зустрічі з президентом Зеленським завтра. І я хочу сказати, що президент Росії Путін сказав, що він готовий слідувати цій логіці, говорячи про те, щоб була рівновага в цих ініціативах, в тому числі — поставити питання про суверенітет і територіальну цілісність України. Тож найближчі дні будуть вирішальними, і ці щільні дискусії, які в нас відбулися, сприятимуть цьому, - заявив французький лідер.

За словами Еммануеля Макрона, він та його команда усвідомлюють серйозність ситуації, а також намагаються знайти шлях до збереження миру. Політик вірить, що час ще є.

Президент Франції звернув увагу на те, що поки напруга посилюється, підсилюється рівень ескалації, і це — не в інтересах ні Росії, ні європейців.

У нас є бажання працювати разом, щоб гарантувати новий порядок стабільності та безпеки в Європі, і у цьому сенсі Росії були запропоновані конкретні гарантії безпеки, - наголосив Еммануель Макрон.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно очільник Кремля Володимир Путін почав стверджувати, що в разі вступу України в НАТО і повернення Криму військовим шляхом, "європейські країни автоматично будуть втягнуті у військовий конфлікт із Росією".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?