Маленьку трав’яну блоху назвали на честь Фродо Беггінса
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Маленьку трав’яну блоху назвали на честь Фродо Беггінса

Маленьку трав’яну блоху назвали на честь Фродо Беггінса
Джерело:  The Guardian

Новозеландські біологи назвали новий вид трав’яних бліх на честь персонажу знаменитого фентезі-роману Джона Рональда Толкіна – Фродо Беггінса. Причину цього рішення вони пов’язали з тим, що ця комаха менша за інших бліх та зустрічається на Південному острові Нової Зеландії, де свого часу проводилися зйомки кінотрилогії «Володар перснів».

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

У спеціалізованому журналі PLOS ONE, де була розміщена інформація про виявлення нового виду бліх, міститься наукова назва комахи – Psylla frodobagginsi. Як можна помітити, ім’я одного з головних персонажів «Володаря перснів» вказано повністю.

Це не перша комаха, яка була названа на честь гобітів. У 2013 році вчені виявили нові види ос, яких теж через невеликий розмір було названо на честь Більбо, Фродо, Меррі, Піппіна та Сема.

Блоха Psylla frodobagginsi справді менша, ніж звичайні блохи. Самці цього виду мають розмір лише 1,24 мм порівняно з 1,65 мм звичайної блохи, а самки – 1,56 мм проти 2,03 мм.

Нагадаємо, що нещодавно в Новій Зеландії розпочалися зйомки нового телесеріалу від Amazon за сюжетом «Володаря перснів». Очікується, що всі сезони цього проекту будуть відзняті протягом трьох років. При цьому бюджет серіалу стане найбільшим в історії телебачення – понад 800 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?