Мальта м'яко "послала" Росію з її авіаносцем: соцмережі веселяться
Категорія
Світ
Дата публікації

Мальта м'яко "послала" Росію з її авіаносцем: соцмережі веселяться

Мальта м'яко "послала" Росію з її авіаносцем: соцмережі веселяться

Мальта відмовилася заправляти авіаносну групу військово-морського флоту РФ на чолі з крейсером "Адмірал Кузнєцов", яка вздовж берегів Європи прямує до Сирії
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Times of Malta.
Міністр закордонних справ Мальти Джордж Велла, коментуючи заяви про те, що флотилія планувала зупинку на острові по дорозі до Сирії, заявив, що його країна не дозволить здійснити заправку в своїх портах російським кораблям.
При цьому міністр не уточнив, чи надходив від Росії запит на заход кораблів на дозаправку в Мальті.
У Мальті створили петицію, в якій жителі країни протестують проти дозаправки російських військових кораблів, які направляються до Сирії.
"Давайте терміново повідомимо прем'єр-міністру Мускату і міністру закордонних справ Велла, що жителі Мальти не хочуть бути замішані в цих військових злочинах і вимагають заборонити в'їзд і послуги для російських кораблів. Мальта повинна діяти, щоб зупинити бійню, а не робити гроші з неї", - йдеться в петиції до мальтійського уряду.
Ініціатор петиції, інтернет-група Avaaz заявила, що військові кораблі РФ перевозять літаки і зброю, які можуть використовувати для авіаударів по сирійських лікарнях і школах. Таке ж побоювання раніше висловили і в НАТО.
Відзначимо, що Мальта відмовилася заправляти російські військові кораблі, хоча не є членом НАТО.
Користувачів мережі відмова мальтійських влади дозаправляти російську флотилію повеселила.


Як повідомляв ONLINE.UA, Росія повідомила Іспанії, що відкликає заявку щодо дозволу для авіаносної групи військово-морського флоту РФ на заход у порт іспанського автономного міста Сеута, після того, як іспанська влада запросила більше інформації про флотилію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?