Маляр повідомляє про відсутність воєнної стратегії у РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Маляр повідомляє про відсутність воєнної стратегії у РФ

Маляр повідомляє про відсутність воєнної стратегії у РФ
Джерело:  online.ua

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр звертає увагу на те, що РФ наразі воює, орієнтуючись на бойову ситуацію, а не на стратегію, тому плани щодо всієї України будуть залежати від того, чим завершаться для армії ворога бої на півдні й сході України.  

Джерело: марафон "Єдині новини", "24 Канал"

Маляр стверджує, що РФ не має воєнної стратегії

За словами представниці Міноборони, говорити про затишшя поки рано, оскільки інтенсивність боїв не зменшується, хоча територія, охоплена військовими діями, стала меншою.

Вона також звертає увагу на те, що в Україні значно більше територій, які у ворога відбиті або куди ворог не потрапив, але ситуація на захоплених територіях складна. З півночі країни ворог свої війська відвів, але для перегрупування, відпочинку й укріплення.

Вони шукають на сьогодні засоби, щоб зібрати особовий склад, у них з цим проблеми попри те, що вони завжди говорили, що у них мільйон осіб особового складу. Зараз у це вже складно повірити. Буде нанесений удар звідти чи не буде – однозначно не можна стверджувати. Тому що якщо до 24 лютого у Росії були чіткі стратегічні плани на коротку, але чітку перспективу, то зараз вони ситуативно планують. У них на декілька днів вперед ідуть плани… Є загальна військова концепція, але частина дій, які здійснені російськими військами, і рішення, прийняті Путіним, виходять за рамки військової логіки, вони емоційні іноді, ірраціональні часто. Тому тут не можна однозначно щось передбачати, - наголошує Ганна Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?