Маляр заявляє про складну ситуацію на сході
Категорія
Україна
Дата публікації

Маляр заявляє про складну ситуацію на сході

Маляр заявляє про складну ситуацію на сході
Джерело:  online.ua

Як повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр, армія Російської Федерації підтягнула сили на сході, проте наші воїни все одно не дають загарбникам просуватися вперед.

Джерело: Ганна Маляр

На сході складна ситуація — Маляр розповіла деталі

На сході зараз складна ситуація. Ворог підтягнув свої сили та здійснює активний наступ на Лиманському і Куп‘янському напрямках, намагаючись перехопити в нас ініціативу. Фіксується висока активність ворожих обстрілів. Тривають гарячі бої. Наші війська мужньо діють в умовах переваги ворога в силах та засобах і не дають ворогу просуватись, - розповіла представниця Міноборони України.

Ганна Маляр звертає увагу на те, що окупанти не полишають своїх спроб вийти на кордони Донецької та Луганської областей.

Що важливо розуміти, наразі це основний напрямок наступу армії РФ.

Як повідомляє чиновниця, противник зосереджує на сході велику кількість своїх підрозділів, зокрема десантно-штурмових.

Фото - скриншот

Як вдалося дізнатися українським журналістам, наступальні дії російських окупантів на Лиманському напрямку наразі не мають успіху.

Втрачені Збройними силами України позиції тут же відбиваються.

Найпотужніші удари окупантів припадають на район Торського (10 км від Лимана на схід) і на ліс, що знаходиться на південь від Кремінної.

Що відбувається на фронті 19 червня

Протягом поточної доби армія РФ завдала 32 авіаційних ударів, здійснила близько 40 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Ворог концентрує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. 19 червня відбулось 39 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 3 пункти управління, 6 районів зосередження особового складу та військової техніки противника, 2 склади боєприпасів, 1 склад пально-мастильних матеріалів, 14 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 3 засоби протиповітряної оборони та ще 2 важливих об’єкти окупантів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?