Маніпуляція та неправда - Генштаб викрив гучний фейк
Категорія
Україна
Дата публікації

Маніпуляція та неправда - Генштаб викрив гучний фейк

Маніпуляція та неправда - Генштаб викрив гучний фейк
Джерело:  АрміяInform

Нещодавно в Україні поширилася інформація плани скоротити чисельність ЗСУ. Головнокомандувач генерал-полковник Руслан Хомчак назвав ці дані маніпуляцією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на АрміяІnform.

За словами командувача, окремі особи зацікавленні у поширенні негативу навколо ЗСУ.

"Дехто прагне постійно підживлювати інформаційний фон довкола Збройних сил негативом. Інформація про нібито скорочення війська є маніпулятивною та неправдивою", - підкреслив він.

Хомчак пояснив, кількість штатних бійців та офіцерів наразі сягає понад 250 тисяч. Це визначено у законі "Про чисельність Збройних сил України". Водночас такий стан справ провокує складнощі у підтримці злагодженості підрозділів та ефективному використанні фінансів.

"Значна розбіжність між штатною чисельністю війська та наявною чисельністю особового складу не дозволяють досягти необхідної злагодженості підрозділів, якісно проводити заходи бойової підготовки, максимально ефективно використовувати фінансові ресурси. Хронічна неукомплектованість підрозділів суттєво знижує боєздатність військових частин, загалом негативно впливає на розвиток спроможностей ЗСУ. Тому ухвалено рішення поетапно привести штатну чисельність військ у відповідність до визначеної законодавством України чисельності", - зауважив головнокомандувач.

Також він звернувся до народних депутатів, які виступали з критикою проти "скорочення" армії. Їм варто затвердити на законодавчому рівні збільшення до 300 тисяч осіб та збільшити військовий бюджет для утримання відповідного війська.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ЗСУ виникла серйозна проблема, яка полягає в невідповідності чисельності військ. Тому Генштаб прийняв рішення провести оптимізацію, яка полягає в масовому скороченні армійського штату. Під скорочення потраплять багато посад, які протягом кількох років не були укомплектовані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?