"Маріонетки Кремля": Порошенко відреагував на ініціативу Зеленського щодо його люстрації
Категорія
Політика
Дата публікації

"Маріонетки Кремля": Порошенко відреагував на ініціативу Зеленського щодо його люстрації

"Маріонетки Кремля": Порошенко відреагував на ініціативу Зеленського щодо його люстрації
Джерело:  online.ua

Екс-президент Петро Порошенко заявив, що ініціатива українського лідера Володимира Зеленського люструвати всіх, хто був при владі з 2014 по 2109 роки, фантастична і є доказом "проросійського реваншизму", передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу "Європейської солідарності".

Він вважає, що озвучена Зеленським ідея про так звану "нову люстрацію" може свідчити про наміри покарати тих, хто захищав Україну від російського вторгнення і дав їй потужний європейський поштовх.

"Сьогодні прозвучала фантастична ініціатива: люструвати всіх, хто з 2014 по 2019 роки перебували у виконавчій чи законодавчій владі. Тих, хто боронив державу, будував державу",- каже екс-президент.

На думку Порошенка, Зеленський планує люструвати для того, щоб звільнити місце для "п’ятої колони"", -

"Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров, Юрій Шухевич та Дмитро Ярош, волонтер Тетяна Ричкова, діючі міністри Степан Полторак та Павло Клімкін, десятки інших представників нової сучасної української політики, які довели реальними справами свій професіоналізм і любов до України – усі вони можуть бути люстровані відповідно до озвучених критеріїв", – зазначив екс-президент.

Порошенко вважає, що подібна ініціатива, інспірована "антиукраїнськими силами" і є доказом "проросійського реваншизму"

"Патріотичних, дієвих та ефективних політиків хочуть замінити на маріонеток, що будуть виконувати накази Кремля", - заявив Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект,  що розширює дію закону про люстрацію на низку посад і кандидатів на відповідні посади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?