Маріуполь увійде у список зруйнованих війною міст світу — грецький дипломат
Категорія
Україна
Дата публікації

Маріуполь увійде у список зруйнованих війною міст світу — грецький дипломат

Маріуполь увійде у список зруйнованих війною міст світу — грецький дипломат
Джерело:  online.ua

Останній евакуйований дипломат ЄС, генеральний консул Греції в Маріуполі Маноліс Андрулакіс заявив у неділю, що Маріуполь увійде у список зруйнованих війною міст світу.

Джерело: Reuters

Маріуполь увійде до зруйнованих війною міст світу

Маріуполь увійде до списку міст, які були повністю зруйновані війною, мені не потрібно їх називати – це Герніка, Ковентрі, Алеппо, Грозний, Ленінград, – сказав Андрулакіс.

Андрулакіс допоміг десяткам громадян Греції та етнічним грекам евакуюватися з Маріуполя після вторгнення РФ в Україну. Він виїхав з Маріуполя у вівторок і після чотириденної подорожі Україною разом із 10 іншими громадянами Греції дістався до Румунії через Молдову.

Сподіваюся, що ніхто ніколи не побачить те, що бачив я, - сказав Андрулакіс, коли прибув у неділю в міжнародний аеропорт Афін і зустрівся із своєю сім'єю.

За даними МЗС Греції, Андрулакіс був останнім дипломатом ЄС, який залишив Маріуполь. Щонайменше 10 етнічних греків загинули і кілька отримали поранення після того, як РФ почала атаку на Маріуполь. Понад 150 громадян Греції, екіпажів суден і етнічних греків були евакуйовані з регіону, повідомляє МЗС Греції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?