Машину польських прикордонників вперше обстріляли з території Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Машину польських прикордонників вперше обстріляли з території Білорусі

Машину польських прикордонників вперше обстріляли з території Білорусі
Джерело:  online.ua

Польські прикордонники повідомили, що їх вперше обстріляли з білоруської сторони кілька днів тому.

Джерело: RMF 24

У польських прикордонників стріляли зі сторони Білорусі

Наразі невідомо, хто і з чого стріляв у польських офіцерів. Відомо, що в автомобіль прикордонників із великою силою влучив предмет.

Як повідомив полковник прикордонної служби Аркадіуш Тивонюк, «швидкість і кінетична енергія були значними».

Не знаю, чи стріляли з якоїсь пневматичної зброї, але в будь-якому випадку він пройшов через бічне вікно транспортного засобу, вилетів з іншого боку і пройшов через інше вікно. Наголошую, що в транспортному засобі перебували двоє офіцерів, що також загрожувало їхньому життю та здоров'ю, - сказав він.

Тивонюк додав, що чи не щодня в польські патрулі кидають каміння.

З початку року мігранти зробили 12,3 тис спроб незаконного перетину кордону. Однак на понад 200-кілометровій ділянці кордону з Білоруссю вже працює електронна система, яка це фіксує.

Представник прикордонної служби повідомив, що найбільше мігрантів, які намагаються перетнути польський кордон, походять з Афганістану, Сирії, Сомалі, Ємену та Іраку .

Польща очікує нової кризи на кордоні з Білоруссю

Служби як Польщі, так і країн Балтії відзначають значне збільшення кількості спроб нелегального проникнення іноземців на територію Євросоюзу.

Побоювання викликають сигнали про те, що чергова хвиля мігрантів може зірвати Вільнюський саміт НАТО у Литві, який відбудеться 11-12 липня.

Аналіз служб також свідчить, що елементом спецоперації може бути міжнародний фестиваль мистецтв "Слов'янський базар у Вітебську", який збігається з самітом Північноатлантичного альянсу .

На захід запрошені громадяни понад 70 національностей, а в'їзд до Білорусі буде безвізовим. Є побоювання, що  іноземці залишаться в Білорусі, а потім намагатимуться нелегально потрапити на Захід.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?