Маск оголосив бета-тест інтернету Starlink. Скільки він коштує разом з підключенням
Категорія
Технології
Дата публікації

Маск оголосив бета-тест інтернету Starlink. Скільки він коштує разом з підключенням

Маск оголосив бета-тест інтернету Starlink. Скільки він коштує разом з підключенням
Джерело:  online.ua

У компанії SpaceX оголосили про початок публічного бета-тестування свого амбітного проєкту Starlink, який має забезпечити з'єднанням з інтернетом весь світ за допомогою тисяч супутників. Наразі у користувачів є можливість придбати обладнання й встановити мобільні додатки для iOS та Android. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на закордонні медіа.

Згідно з оприлюдненими подробицями, програма бета-тесту отримала назву "Краще, ніж нічого" (Better than nothing). Учасниками її стануть мешканці Сполучених Штатів та Канади, адже першочергова мета проєкту — встановлення мережі Starlink над Північною Америкою.

Компанія забезпечує швидкість з'єднання з інтернетом, що коливається між 50 та 150 мегабітів на секунду із затримкою від 20 до 40 мілісекунд.

Коштуватиме підключення чимало в оцінці з української точки зору. Ціна обладнання для Starlink сягає 499 доларів США, щомісячна абонентська плата "краде" з кишені 99 доларів.

Водночас наразі невідомо, коли саме інтернет-проєкт Ілона Маска вийде на ринки інших регіонів окрім Північної Америки.

Нагадаємо, Starlink вже неодноразово піддавали критиці, однак найбільш екзотичною стали нарікання з боку астрономів. Вони звинуватили компанію у перешкодах для вивчення неба — супутники Starlink дуже яскраві, вони почали з'являтися у надзвичайній кількості та буквально засвічують зірки.

У компанії через це вирішили трохи зменшити яскравість апаратів, щоб не заважати науці.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ілон Маск та його компанія SpaceX налаштовані збудувати місто на Марсі. За його словами, для реалізації цих планів необхідно багато часу — Маск та його команда це прекрасно розуміють, тож не чекають швидкого втілення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?