Масове отруєння сталося в одному з українських аквапарків: багато постраждалих
Категорія
Події
Дата публікації

Масове отруєння сталося в одному з українських аквапарків: багато постраждалих

Масове отруєння сталося в одному з українських аквапарків: багато постраждалих

Після відвідування харківського аквапарку "Джунглі" за медичною допомогою звернулися близько 20 осіб, шістьох дітей госпіталізували з діагнозом "отруєння парами хлору".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Харківської обласної державної адміністрації.


У прес-службі повідомили, що зараз діти перебувають в Обласній дитячій клінічній лікарні № 1 і їхній стан стабілізовано.


"10 березня близько 7 ранку в "швидку допомогу" звернулися батьки двох дітей із симптомами отруєння. Обидві дитини відвідували аквапарк "Джунглі", дітей не госпіталізували. Пізніше близько 20:30 за допомогою звернулися відразу декілька сімей. У дітей був кашель, блювота, головний біль. Одного з них відразу госпіталізували в 1-шу обласну дитячу лікарню, інші від госпіталізації відмовилися. Але о 23:00 почали надходити повторні дзвінки, в результаті госпіталізували ще 5-ох дітей. Первинний діагноз - отруєння парами хлору ", - повідомив заступник голови ХОДА Олександр Скакун.


Читайте також:  Страшне подвійне вбивство в Харкові: спливли нові деталі про злочинця


Заступник глави також розповів, що в аквапарку взяті забори води, за попередньою інформацією, її хімічний склад не відповідав нормам.


"Слід зазначити, що з боку керівництва аквапарку" Джунглі "були зроблені спроби перешкоджати проведенню слідчих дій, а саме забору води", - додав Скакун.


Наразі проводяться слідчі дії. Також вирішується питання про внесення відомостей в ЕРГР.


"Керівництво області забезпечує умови максимального сприяння розвитку бізнесу в регіоні. Однак, хочу звернути увагу власників як малих, так і великих підприємств на необхідність дотримання норм чинного законодавства та надання сприяння правоохоронним органам. Крім юридичної сторони, в даній ситуації є і моральна - адже від оперативності визначення реагенту, що викликала отруєння дітей, залежало визначення методики їх лікування ", - додав заступник голови ХОДА.


Як повідомляв ONLINE.UA,  у Києві відразу 42 школяра отруїлися через неякісне харчування в їдальнях учбових закладів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?