Масові перевірки дотримання карантину - у Кабміні суворо попередили українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Масові перевірки дотримання карантину - у Кабміні суворо попередили українців

Масові перевірки дотримання карантину - у Кабміні суворо попередили українців
Джерело:  online.ua

В Україні нещодавно почалася друга хвиля епідемії COVID-19. На тлі спалаху інфекції в уряді оголосили про проведення містами країни масових перевірок дотримання карантинних правил. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра інфраструктури Владислава Криклія.

За його словами, йдеться перш за все про перевірки у громадському транспорті.

"Наразі перевіряються Київ, Одеса, Львів, Рівне та Миколаїв. У інших містах також відбуватимуться перевірки", - написав він у Telegram.

Займаються перевірками представники Укртрансбезпеки та Національної поліції.

"Закликаю і пасажирів, і перевізників дотримуватися необхідних протиепідемічних правил. Це масковий режим, температурний скринінг та постійна дезінфекція", - підкреслив посадовець.

Слід нагадати, що у поліції попередили про перші заходи з посиленого контролю напередодні 22 червня. Саме з цього дня перевірки почалися у Києві, вони торкнулися перш за все електричок.

Жорсткий карантин був чинним в Україні з середини березня. У Травні його почали послаблювати й перевели в адаптивний режим — окремі регіони зможуть вийти на новий етап послаблень, якщо ситуація відповідає встановленим показникам.

Утім, на практиці виявилося, що майже половина регіонів країни у червні не здатна перейти на нові етапи. Щобільше, деякі області посилили карантин.

Станом на ранок 24 червня серед українців виявили 39 014 інфікованих COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко озвучив важливе попередження українським громадянам — за його словами, через стрімке загострення ситуації з пандемією коронавірусу в Україні, цілком можливе посилення карантину у Львівській, Волинській та Закарпатській областях. Варто зазначити, що зі схожим попередженням раніше виступав очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?