Масові протести в Румунії: поліція застосувала сльозогінний газ, опубліковані фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Масові протести в Румунії: поліція застосувала сльозогінний газ, опубліковані фото

Масові протести в Румунії: поліція застосувала сльозогінний газ, опубліковані фото

В Румунії проходять масові акції проти ослаблення боротьби з корупцією та амністії чиновників за посадові злочини, в столиці країни Бухаресті поліція застосувала сльозогінний газ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
1 лютого в Бухаресті десятки агресивно налаштованих фанатів, що знаходилися у натовпі мирних демонстрантів, які почали кидати в поліцейських піротехнічні засоби. У відповідь правоохоронці почали розпилювати сльозогінний газ, після чого велика кількість демонстрантів залишили місце сутичок.
Пізніше 1 лютого сутички тривали.


Читайте також: Європа видала нову порцію "занепокоєння" через Донбас 

За оцінками спостерігачів, у протестах по всій країні беруть участь близько 200 тисяч чоловік, а на акції в Бухаресті вийшло близько ста тисяч учасників.


Хвилю антиурядових протестів називають наймасштабнішою після падіння комуністичної влади в 1989 році.


Зазначимо, що вже кілька днів десятки тисяч жителів Румунії по всій країні виступають проти зниження антикорупційної боротьби, про яку оголосив уряд.


31 січня уряд Румунії затвердив декрет про амністію та декриміналізації посадових злочинів, розраховуючи, що це "призведе законодавство у відповідність з рішеннями Конституційного суду".


Постановою, зокрема, декриміналізовані корупційні діяння та випадки перевищення повноважень і зловживання службовим становищем, якщо збитки не перевищують 200 тисяч леїв (47 800 доларів).


1 лютого Єврокомісія виступила з жорстким попередженням до уряду Румунії через прийнятої постанови і підкреслила необхідність незворотного прогресу в боротьбі з корупцією.


Як повідомляв ONLINE.UA,  у грудні 2016 року масові акції протесту відбулися у Польщі - опозиція виступила проти обмежень на висвітлення засідань парламенту країни.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?