Масштабна корупційна змова: в ЄС вимагають покарання для сина Азарова
Категорія
Світ
Дата публікації

Масштабна корупційна змова: в ЄС вимагають покарання для сина Азарова

Масштабна корупційна змова: в ЄС вимагають покарання для сина Азарова
Джерело:  24 канал

Прокуратура Мілана закликала притягнути до відповідальності Олексія Азарова - сина українського політика - за відмивання грошей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За журналістськими відомостями, йдеться про спробу "відбілити" хабар, отриманий від Андрія Клюєва. Для цього використали фіктивну фірму, яку створили на ім'я Азарова.

Ця компанія 2012 року купила дві вілли на острові Сардинія. Таким чином злодії відмили близько 18 мільйонів доларів США.

Клюєв надав гроші Азарову-старшому за посаду віцепрем'єра у 2010 році. Ці відомості італійській прокуратурі надала Генпрокуратура України. Слідчі дії торкнулися Кіпру, Австрії, Ліхтенштейна, Німеччини. Координував їх "Євроюст".

Частково гроші походили з компанії Aspelta Trading Limited, зареєстрованої на Кіпрі. Вони потрапили на рахунок австрійської Garda Handels Und Beteiligungs Gmbh, яку очолював посередник Фрідріх Бубла. Його неодноразово пов'язували з родиною Азарових.

Вже 2012 року фірма викупила акції італійської фіктивної Agosto 2012 Srl. Пізніше кошти використали для придбання згаданих вілл. Спочатку їх заарештувало слідство, а потім звільнило після запиту Бубла. Наразі маєтки знову під охороною.

Як повідомляв ONLINE.UA, у жовтні 2018 року Генпрокуратура України оголосила про підозру Азарову-старшому за корупційне призначення Клюєва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?