Матіос озвучив кількість трофейної бойової техніки РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Матіос озвучив кількість трофейної бойової техніки РФ

Матіос озвучив кількість трофейної бойової техніки РФ
Джерело:  ЛІГА.net

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що слідчі військової прокуратури зібрали, оглянули і оформили як речові докази військову техніку, зброю і боєприпаси, які ніколи не перебували на озброєнні Збройних Сил України або правоохоронних органів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
"У тому числі захоплені піддаються ідентифікації 14 одиниць бойової техніки, бронетранспортери, танки, Гради, бойові машини десанту. 123 одиниці стрілецької російської зброї, 27 гранатометів різної модифікації, які ніколи не проводилися оборонно-промисловим комплексом України і перебувають на озброєнні Збройних сил Російської Федерації. Це танкові ракетні комплекси Фагот, піхотні вогнемети Джміль, чотири одиниці ПЗРК (переносний зенітний ракетний комплекс, - ред.) Голка, аналогічним був знищений військовий літак Іл-26 в Луганському аеропорту", - сказав Матіос на брифінгу.
Він зазначив, що також вилучено понад 100 тисяч ідентифікованих одиниць боєприпасів 20-ти різних найменувань, маркування на яких свідчать, що вони виготовлені на території Росії. Крім того, захоплений, оглянутий і визнаний речовим доказом один безпілотний літальний апарат Форпост, також визнаний російським.
Матіос додав, що за час проведення АТО на Донбасі загинули 2055 військових, 7299 поранені.
Раніше повідомлялося, що МНС Росії почало формувати 50-у автоколону з гуманітарною допомогою для окупованого Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?