Майбутній посол США в Росії: названі 6 причин для смутку Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Майбутній посол США в Росії: названі 6 причин для смутку Кремля

Майбутній посол США в Росії: названі 6 причин для смутку Кремля

Російський журналіст Костянтин фон Еггерт розповів, чому Кремлю варто турбуватися з приводу  ймовірного призначення колишнього губернатора штату Юта Джона Хантсмана на посаду посла США в Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста.
"Отже, про Джона Хантсмана, ймовірного майбутнього посла США в Росії. Головне - таких послів в Москві раніше не було. НІКОЛИ! Джон Хантсман для Кремля вкрай незручний персонаж. Чому? 1 - Він дуже багатий. Значить незалежний і знає ціну цинізму. Без цього останнього в Москві, світовій Мецці циніків, взагалі робити нічого", - написав він.
Друга причина, на думку фон Еггерта, в тому, що Хантсман володіє великим політичним досвідом і вагою.
"Хіба що Аверелл Гарриман зрівняється з Хантсманом в цьому сенсі. 90 відсотків попередніх глав місії США - кар'єрні дипломати. Боб Страус (1991-1992) був недовго і дипломатичного досвіду не мав. А Хантсман починав кар'єру в далеко не кремлелюбивій адміністрації Рейгана. Був губернатором і навіть головою асоціації губернаторів Заходу Америки. Тобто добре розуміє, що таке легітимність і орієнтується в вашингтонськійполітиці", - вважає він.

Читайте також: Новий посол США в Росії: фанати Путіна готуються до проблем
"3 - Дуже важливо: Хантсман - мормон з бездоганним сімейним життям. Він сто відсотків знає, де пролягають моральні червоні лінії і за них не переступить. Я не в сенсі інтрижок, а в сенсі політики. Якщо його будуть ламати з Білого дому (що навряд чи), то він піде, благо є куди (див. пункт 1-й). Хантсман працював місіонером на Тайвані. Це сила волі й переконаність. У Кремлі таких не люблять і бояться бо хрін що з таким зробиш", - додав журналіст.
Четверта причина, чому Хантсман незручний для Кремля в тому, що він - голова Атлантичної ради.
"Це, можливо, кращий мозковий трест у Вашингтоні сьогодні. Очолює його геніальний Фред Кемпе. В любові до російського політичного режиму фонд не помічений. Серед постійних співробітників Ради - такі люди, як віце-президент Деймон Вілсон (займався Європою в Держдепі при Буші-молодшому) і великий друг Києва, колишній посол США в Україні Джон Гербст. Деталі про Atlantic Council може розповісти його асоційований експерт Ariel Cohen", - зазначив фон Еггерт.
Ще одна причина в тому, що Хантсман - двічі посол - в Сінгапурі й у Китаї, "говорить по-китайськи, причому досить непогано. На полові не проведеш, грубими лестощами не підкупиш, загрози теж не подіють (див п.3). Може елегантно послати (таких, взагалі-то, поважають у нас)".
"6 - Хантсман жив на Тайвані і любить його. Його там теж люблять. Замічений не тільки в симпатіях до Тайбею, але і - о жах! - до Тибету. Він не Річард Гір, звичайно, але в Пекіні й за менше можуть зненавидіти" , - додав російський журналіст.
Однак, за його словами, до ймовірного посла США в Росії є і питання, які має вирішити Сенат.




Як повідомляв ONLINE.UA,  новий радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки генерал-лейтенант Герберт Макмастер може становити загрозу Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?