Майбутня країна НАТО звинуватила Росію в диверсії
Категорія
Світ
Дата публікації

Майбутня країна НАТО звинуватила Росію в диверсії

Майбутня країна НАТО звинуватила Росію в диверсії

Росію звинуватили у фінансуванні проведеної опозицією кампанії проти приєднання Чорногорії до НАТО.

Про це сказав прем'єр-міністра країни Міло Джуканович, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Польща".

16 жовтня в Чорногорії пройдуть парламентські вибори. Суперником проєвропейської Демократичної партії соціалістів, яку прем'єр-міністр Джуканович очолює протягом 25 років, є Демократичний фронт. Це коаліція з кількох проросійських і просербських партій, які критикують і виступають проти членства Чорногорії в НАТО і Європейському союзі.

Прем'єр Джуканович висловив упевненість в тому, що опозиція отримує фінансову підтримку з боку Росії. За його словами, Москва розцінює парламентські вибори, які пройдуть у неділю, як останній шанс покласти край зусиллям Балкан в інтеграції в НАТО і ЄС.

Росія і опозиційні групи відкинули звинувачення Джукановича.

Чорногорія була запрошена в НАТО  в грудні 2015 року. У травні міністри закордонних справ країн Альянсу підписали протокол про приєднання, який вступить в силу після його ратифікації всіма державами НАТО.

Подгориця також веде переговори про вступ до Європейського союзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в НАТО заявили, що двері Північноатлантичного Альянсу залишаються відкритими для України і Грузії, кожна країна має право вибирати свій шлях щодо забезпечення механізмів безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?