"Майдан" у Румунії: сотні тисяч людей вимагають відставки уряду, з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

"Майдан" у Румунії: сотні тисяч людей вимагають відставки уряду, з'явилися фото і відео

"Майдан" у Румунії: сотні тисяч людей вимагають відставки уряду, з'явилися фото і відео
Джерело:  Укрінформ

У Румунії проходять багатотисячні антиурядові акції протесту, учасники мітингу вимагають відставки уряду під керівництвом Соріна Гріндяну.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.
Протести тривають з 1 лютого не дивлячись на те, що 5 лютого на проведеному в Бухаресті засіданні уряду Румунії були анульовані екстрені постанови про помилування і про внесення змін до кримінального законодавства. Разом з тим, уряд доручив міністерству юстиції провести розширені публічні дебати за анульованими вже постановами.
Перед будівлею уряду Румунії активісти вивісили електронний баннер, на якому написано: «Ми не здаємося, ми більше не довіряємо уряду».
Читайте також: У Львові десятки людей запалили шини на знак протесту: з'явилися відео
За попередніми даними, в антиурядовому протесті в Бухаресті беруть участь понад 75 тисяч громадян. Аналогічні мітинги проходять і в інших великих містах країни - Клужі, Тімішоарі, Бистриці, Яссах та інших. Всього в акціях протесту по всій Румунії очікується участь близько 500 тисяч громадян. Це найбільші антиурядові протести з часів падіння комуністичного режиму в Румунії в грудні 1989 року.


У мережі також з'явилося фото протестів в Бухаресті, яке, як пишуть в соцмережі, може увійти в історію нової Румунії.




Як повідомляв ONLINE.UA,  1 лютого в Румунії почалися масові акції проти ослаблення боротьби з корупцією та амністії чиновників за посадові злочини, в столиці країни Бухаресті поліція застосувала сльозогінний газ.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?