"Майно Путіна": в США розкритикували Трампа за обмовку після переговорів в Гельсінкі
Категорія
Політика
Дата публікації

"Майно Путіна": в США розкритикували Трампа за обмовку після переговорів в Гельсінкі

"Майно Путіна": в США розкритикували Трампа за обмовку після переговорів в Гельсінкі
Джерело:  СNN

Американського президента Дональда Трампа назвали "контрольованим майном Путіна" після його заяви про непричетність Росії до втручання у вибори 2016 року, яку він зробив на прес-конференції в Гельсінкі після переговорів з російським главою.

З такою критикою на адресу глави США виступив колишній координатор боротьби з тероризмом в Білому домі Річард Кларк, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

З критикою на адресу Трампа виступив також член Палати представників від республіканців Уїлл Херд. Він вважає, що слова президента США про те, що немає підстав вважати Росію винною в організації хакерських атак під час президентських виборів в США, піднімає безліч питань про зміст переговорів Путіна і Трампа тет-а-тет.

У свою чергу Лідер Демократичної партії в Сенаті Чак Шумер вважає, що Трамп занадто пізно почав виправдовуватися за свою "обмовку".

"Президент Трамп намагався відмахнутися від того, що він сказав вчора. 24 години - надто пізно, і в неправильному місці. Якщо Трамп не може прямо сказати Путіну, що він не правий, а ми праві, і наші розвідувальні органи мають рацію, то це неефективно, а що ще гірше - це ознака слабкості", - заявив Шумер.

На думку колишнього віце-президента США Джо Байдена, виступ Трампа за підсумками зустрічі з Путіним був повністю корисним саме президенту РФ, метою якого є руйнування ліберального міжнародного порядку, завдяки якому в західних країнах досягнуто миру і процвітання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін після зустрічі з Трампом в Гельсінкі заявив, що у США і Росії з'явилися нові ідеї щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?