Майже 10 млн українців стали переселенцями через вторгнення РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Майже 10 млн українців стали переселенцями через вторгнення РФ

Майже 10 млн українців стали переселенцями через вторгнення РФ
Джерело:  online.ua

Міграційне агентство ООН повідомило, що майже 6,5 мільйона людей були переміщені всередині України, 3,2 мільйона вже покинули країну.

Джерело: The Associated Press

Найбільша міграційна криза з часів Другої світової

Це означає, що близько чверті з 44 мільйонів жителів України були змушені покинути свої домівки.

За цим показником Україна лише за три тижні наблизилася до Сирії, у якій через війну 13 мільйонів людей стали переселенцями і переїхали в інший регіон або країну.

Про це йдеться в документі, опублікованому в п’ятницю Управлінням ООН з координації гуманітарних питань.

Прогнози також показують, що понад 12 мільйонів людей застрягли в постраждалих районах або не можуть виїхати через підвищені ризики безпеки, руйнування мостів і доріг, а також через брак ресурсів чи інформації про те, де знайти безпеку та житло.

Агентство ООН у справах біженців, повідомило, що бойові дії, які почалися після вторгнення Росії в Україну 24 лютого, спричинили найбільшу кризу біженців у Європі з часів Другої світової війни.

За цими оцінками, приблизно половина країни є внутрішньо переміщеними особами, застрягла в постраждалих районах або не може виїхати, або вже втекла до сусідніх країн, – кажуть в ООН.

У своїх останніх даних, оприлюднених у п’ятницю, ООН повідомляє, що понад 3,2 мільйона людей втекли з України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?