Майже 40 країн світу передали Гаазькому суду справу про злочини РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Майже 40 країн світу передали Гаазькому суду справу про злочини РФ в Україні

Майже 40 країн світу передали Гаазькому суду справу про злочини РФ в Україні
Джерело:  online.ua

За словами Генпрокурора Ірини Венедиктової, 38 країн світу звернулись до Міжнародного кримінального суду в Гаазі стосовно злочинів РФ під час війни проти України.

Джерело: Facebook-сторінка Ірини Венедиктової

Світова спільнота вимагає розслідування злочинів РФ в Україні 

Спасибі Великій Британії, Албанії, Австралії, Австрії, Бельгії, Болгарії, Канаді, Колумбії, Коста-Ріці, Хорватії, Кіпру, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Грузії, Німеччині, Греції, Угорщині, Ісландії, Ірландії, Італії, Латвії, Ліхтенштейну, Люксембургу, Мальті, Норвегії, Нідерландам, Новій Зеландії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччині, Словенії, Іспанії, Швеції, Швейцарії! Окреме дякую Литві, яка першою зробила окреме звернення! - повідомила Венедиктова.

Очільник уряду Великої Британії Борис Джонсон підкреслив, що до Міжнародного кримінального суду було подано найбільшу справу про варварське вторгнення РФ в Україну.

Нам абсолютно ясно, що Путін не може вчиняти ці жахливі дії безкарно, - зазначив британський прем'єр.

Міжнародний кримінальний суд може видавати ордери на затримання в інших країнах світу. Країн, що ратифікували Римський статут МКС, - 123.

За даними ООН, від початку війни РФ проти України і станом на північ 1 березня від ворожих обстрілів та збройних нападів загинули вже 752 мирних українця.

У документі сказано, що станом на 1 березня Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 227 випадків загибелі цивільних осіб (15 з них - віком до 18 років) та 525 поранених.

Автори звіту зазначають, що це більше, ніж загальна кількість жертв серед цивільного населення, зафіксована УВКПЛ у зоні конфлікту на сході України з 2018 до 2021 року (136 убитих та 577 поранених).

Канадський прем'єр Джастін Трюдо подзвонив президенту України Володимиру Зеленському та висловив підтримку Україні.

Сьогодні говорив із президентом Зеленським. Я вітав його лідерство та мужність українців. Володимире, Канада та весь світ підтримують вас і закликають до негайного припинення незаконних нападів президента Путіна, які призвели до загибелі мирних жителів. Ми продовжимо працювати з союзниками та партнерами, щоб притягнути Росію до відповідальності, зокрема за допомогою жорстких та скоординованих санкцій, і ми продовжимо підтримувати народ України. Наша підтримка непохитна, - зазначив Трюдо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?