Майже 7 тисяч військових - спливли нові подробиці резонансного скандалу
Категорія
Україна
Дата публікації

Майже 7 тисяч військових - спливли нові подробиці резонансного скандалу

Майже 7 тисяч військових - спливли нові подробиці резонансного скандалу
Джерело:  online.ua

В Україні відбувся черговий витік персональних даних. На цей раз в мережу злили дані майже семи тисяч військових. В одному з чат-ботів Telegram опублікували не тільки їх прізвища та імена, а й номери військових частин і узгоджені дати самовільного залишення військових частин. Про витік даних військових повідомив Офіс омбудсмена. Там відзначили, що чат-бот в Telegram виявили ще в липні при моніторингу дотримання законодавства в сфері захисту персональних даних. У зв'язку з цим було направлено лист в СБУ і Нацполіцію з проханням вжити заходів для його блокування, але до сих пір telegram-бот продовжує поширювати інформацію, передає ONLINE.UА.

"06.08.2020 Головним слідчим управлінням Національної поліції України повідомлено, що підрозділом дізнання Солом'янського управління поліції Головного управління Національної поліції України в м.Києві за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 182 Кримінального кодексу України (Порушення недоторканності приватного життя)", - повідомили в Офісі омбудсмена.

У відомстві підкреслили, що незаконне поширення персональних даних військовослужбовців в умовах військової агресії з боку Російської Федерації може завдати істотної шкоди обороноздатності держави.

Важливо відзначити, що це не перший масштабний витік даних українців в мережу. У травні поточного року з'явився бот UA Baza, який виклав у відкритий доступ 26 млн водійських посвідчень громадян України. Там же були і дані держреєстру, а також бази "Нової пошти" і паролі з соцмереж "Вконтакте" та linkedin. За цим фактом затримали одну людину, ще 25 повідомили про підозру.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Національна поліція повідомила подробиці розслідування про викрадення персональних даних мільйонів українців і публікації їх у відкритому доступі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?