Майже чверть України опиниться під водою: вчені змоделювали наслідки глобального потепління
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Майже чверть України опиниться під водою: вчені змоделювали наслідки глобального потепління

Майже чверть України опиниться під водою: вчені змоделювали наслідки глобального потепління
Джерело:  online.ua

Американський журнaл National Geographic змoделював кaрту світу у випaдку танення усіх льодoвиків на планеті. Виявилось, що Україна втратить в абсолютних показниках чи не найбільше території в Європі (не рахуючи європейської частини Росії).

Як повідомляє ONLINE.UA, під водою опиняться майже вся Херсонська та Миколаївська області, значна частина Одещини, рівнинні райони Криму, частина Кіровоградщини та Приазов’я. У цих регіонах зараз проживає майже 15 млн українців.

Що ж до інших країн, то деякі з них можуть повністю зникнути. У першу чергу йдеться про Нідерланди, Данію та Естонію. Середземноморські країни постраждають менше, бо вони мають поблизу узбережжя гірські райони.

В Америці піде під воду Флорида, все узбережжя Мексиканської затоки, а також такі міста, як Нью-Йорк, Вашингтон та Новий Орлеан.

Пагорби Сан-Франциско у Каліфорнії перетворяться на скупчення островів. Більша частина Лос-Анджелесу зникне, над водою залишаться лише пагорби Беверлі-Гіллз та інші гірські райони.

Басейн Амазонки стане частиною Атлантичного океану. Під воду піде Буенос-Айрес, узбережжя Уругваю і більша територія Парагваю.

Якщо порівняти з іншими континентами, Африка втратить не так багато суходолу, однак підвищення рівня моря збільшить температуру повітря на планеті. Це зробить життя в Африці нестерпним.

Під водою опиняться найбільші міста Єгипту: Александрія та Каїр. Аналогічна доля чекає на рівнини Китаю, Бангладеш і більшу частину узбережжя Індії.

Нагадаємо, що не так давно вчені назвали рік, коли на планеті «почнеться хаос» від глобального потепління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?