Майже половина мігрантів не отримають притулок в ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Майже половина мігрантів не отримають притулок в ЄС

Майже половина мігрантів не отримають притулок в ЄС
Джерело:  FAZ

Приблизно 40% мігрантів, які прибули в ЄС так званим балканським маршрутом, не зможуть отримати притулок, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Такий прогноз підтверджують дані європейського прикордонного агентства Frontex, згідно з якими за останні місяці знизилося число сирійців, що переправляються з Туреччини до Греції, в той час як частка іракців і афганців, навпаки, зросла.
У вересні 2015 року 69% мігрантів, що перебралися через Туреччину до Греції, були сирійцями, а в січні 2016 року їхня частка склала лише 39%. Водночас за цей період зросла кількість іракців і афганців, що перебралися в ЄС через Туреччину: відповідно, з 8 до 25% і з 18 до 24%.
Згідно зі статистикою, громадяни Сирії мають більше шансів на отримання притулку, ніж жителі Іраку та Афганістану. Відзначається також, що велика частина мігрантів, які прямують до ЄС через Туреччину, родом з країн Магрибу, і їх зазвичай визначають, як економічних біженців.
Крім того, згідно зі статистикою, в січні через Туреччину в Греції щодня прибував загалом 1 951 мігрант, в той час як в жовтні 2015 року цей показник склав майже 6 930 мігрантів.
Раніше повідомлялося, що в Фінляндії хочуть «сортувати» мігрантів. У свою чергу, РФ прийме назад мігрантів, які не отримали притулку в Норвегії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?