Медики назвали неочікуваний спосіб сповільнити старіння
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Медики назвали неочікуваний спосіб сповільнити старіння

Медики назвали неочікуваний спосіб сповільнити старіння
Джерело:  online.ua

Секрет довголіття все ще залишається нерозкритим сповна. Однак, час від часу вчені роблять дивовижні відкриття, які можуть хоча б неопосередковано наблизити нас до розуміння цих процесів.

Джерело: Science Advances

Медики назвали неочікуваний спосіб сповільнити старіння

Команда вчених Інституту психології академії наук Китаю з'ясувала, що заняття музикою позитивно позначаються на когнітивних функціях мозку, зокрема на пам'яті й увазі.

Під час дослідження аналізувались передусім когнітивні функції літніх музикантів і молодих людей, які не займалися музикою. З'ясувалося, що тривале заняття музикою здатне не тільки сповільнити, а й навіть зупинити погіршення когнітивних функцій у старості.

Яким чином музика впливає на роботу мозку

Як пояснили вчені, це пов'язано з тим, що у людей, які регулярно займаються музикою, розмір деяких частин мозку може бути більшим, ніж у тих, хто не вивчав її. Також у них спостерігалася активація в лобно-тім'яних ділянках, саме вони відповідають за навички планувати й аналізувати події.

Навіть якщо людина починає вивчати музику в літньому віці, це може мати позитивний ефект на мозок, – наголосили вчені.

Більш ранні дослідження також показали, що музика знижує рівень стресу і покращує настрій, що також позитивно впливає на діяльність мозку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?