Медики назвали невідомий раніше симптом COVID-19 - це потрібно знати кожному
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Медики назвали невідомий раніше симптом COVID-19 - це потрібно знати кожному

Медики назвали невідомий раніше симптом COVID-19 - це потрібно знати кожному
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу продовжує невпинно ширитися планетою - станом на ранок 16 квітня зафіксовано понад 2 мільйони випадків зараження. У зв'язку із загостренням ситуації вчені та медики все активніше намагаються знайти "слабкі місця" хвороби, аби мати змогу врятувати якомога більше життів. Так, нещодавно іспанські вчені з Ради ортопедів країни поділилися важливими даними. За їхніми словами, до відомих симптомів COVID-19, таких, як температура, кашель і ломота в тілі, додався ще один - це почервоніння на п'ятах у дітей і підлітків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Metro.

За словами фахівців, наразі таких симптомів не дуже багато, але якщо на них вчасно звернути увагу - можна діагностувати коронавірус.

"Новий симптом коронавірусу ніяк не пов'язаний із застудою. Якщо на п'ятах плями у вигляді синців - це недобрий знак. Такі симптоми інфікованих коронавірусом спостерігалися в Італії, Іспанії та Франції. Дослідники не можуть на 100% сказати, чи говорять плями на п'ятах про коронавірус. Лікарі рекомендують своїм колегам і простим людям звертати увагу на плями на ногах як на можливий ранній симптом COVID-19", - сказано в повідомленні видання.

Дитячий дерматолог Маццотта Трокколі наголосив, що виявлений медиками симптом все частіше доводиться спостерігати в Італії. Він звернув увагу на те, що якщо подальші спостереження та лабораторні дані підтвердять, що лікарі стикаються з клінічними ознаками COVID-19, то дана дерматологічна ознака може бути корисною для ідентифікації дітей та підлітків з мінімальними формами зараження.

"Коронавірус вражає легені, провокуючи сухий кашель, проблеми з диханням та високу температуру. Однак є також все частіше повідомлення про діарею, біль у яєчках та втрату смаку та запаху як "атипових" ознак - на додаток до цих останніх даних", - додає Маццотта Трокколі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  пік захворюваності на коронавірус в Україні  очікують протягом найближчого тижня. Якщо динаміка буде позитивною, то з 24 квітня влада обіцяє почати поетапне завершення карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?